Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

3 кримінальних провадження порушено за фактами незаконних рубок у природно-заповідному фонді Житомирщини

30.03.2018 (давність новини: 6 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

За добу державною лісовою охороною підвідомчих підприємств Житомирського ОУЛМГ проведено 24 виїзди з охорони лісів від лісопорушень, випадків незаконної рубки не зафіксовано.
Разом з тим, рейдова бригада  державного підприємства «Овруцьке спеціалізоване лісове господарство» спільно з прикордонниками о 5 годині ранку поблизу села  Прилуки Овруцького району затримали автомобіль ЗІЛ-131 з причепом без номерний державних знаків, завантажений деревиною породи сосна обсягом  майже 20 куб.м. Водій не надав жодних супровідних документів на вантаж. Автомобіль затримано на доправлено до Овруцького відділення поліції Коростенського відділу поліції ГУНПУ в Житомирській області. Наразі розпочато слідчі дії та встановлюється походження лісопродукції.
Одночасно державна лісова охорона ДП «Овруцьке ЛГ» та ДП «Овруцьке СЛГ» здійснює обстеження лісових масивів на предмет виявлення незаконних рубок або ж крадіжки готової лісопродукції з лісосіки.
Загалом станом на 30 березня рейдовими бригадами підприємств управління проведено 1430 рейдів,  до адміністративної відповідальності притягнуто 26 осіб на загальну суму штрафу 6,9 тис.грн., в тому числі за незаконну рубку дерев 8 осіб, за порушення правил полювання 14 осіб. 
Всього з початку  року виявлено 25 випадків незаконних рубок, об’єм незаконно заготовленої деревини становить 259 куб.м., розмір шкоди, заподіяної лісу, становить 1479,2 тис.грн. З лісопорушників до місцевих бюджетів  стягнуто 13,5 тис.грн., 20 справ на суму заподіяної шкоди 1364,6 тис.грн. передано до правоохоронних органів, порушено 3 кримінальних провадження, які відкриті за фактами незаконних рубок у природно-заповідному фонді. 
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ