Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

7 серпня на Житомирщині відкривається сезон полювання на пернату дичину

03.08.2021 (давність новини: 3 р.) Автор:  Пресслужба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

Днями полювання є субота та неділя.

Полювання буде проводитись на качок, лиску, норця великого, куликів, гусок,  голубів, перепела.

Норма добування пернатої дичини визначається безпосередньо користувачем мисливських угідь у межах Норм, встановлених Наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

При проведенні полювання мисливець повинен мати при собі посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання на сезон полювання 2021-2022 років, відстрільну картку, дозвіл на право носіння та зберігання вогнепальної зброї.

Якщо ж він має при собі мисливського собаку – то ще й відповідний паспорт на тварину.

Йдучи на полювання, кожен мисливець повинен пам’ятати: аби задоволення від спілкування з природою не затьмарилося жодною неприємністю - потрібно суворо дотримуватись правил безпеки поводження зі зброєю.

При стрільбі  мисливець має бути особливо обережним, попередньо впевнитись, що поблизу, в напрямку пострілу немає людей і домашніх тварин. Необхідно завжди враховувати, що неподалік можуть перебувати люди, що збирають гриби, ягоди, випасають худобу.

Забороняється стріляти “на шум”, по цілі, яку нечітко видно (під час туману, в сутінках, проти сонця та ін.) При полюванні в густому лісі, очереті необхідно бути особливо уважним, дотримуватись взятого напрямку, частіше підтримувати зв’язок з іншими мисливцями.

Варто нагадати, що порушення правил полювання без добування дичини тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді попередження або штрафу від 102 до 1020 грн., а уразі добування дичини з порушенням правил полювання – від 1020 до 2040 грн. штрафу та сплати збитків за кожну добуту тварину чи птаха, у розмірі, передбаченому таксами нарахування збитків, з конфіскацією знаряддя добування та всього добутого.

Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства застерігає, що в лісах області зберігається висока пожежна небезпека, та звертається до всіх, хто з будь-яких причин перебуватиме в лісових масивах, пам’ятати про обережне поводження з вогнем, аби не спричинити пожежу.