Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Юні лісівники з Радомишля проводять дослідження та експерименти

25.06.2019 (давність новини: 5 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

Вихованці Радомишльського шкільного лісництва  не обмежуються лише вивченням  лісової справи. Проводячи практичні роботи в розсадниках та на лісових ділянках, юні лісівники проводять різноманітні дослідження та із задоволенням експерементують.
«До прикладу,  у розсаднику Білківського лісництва, де на площі 0,08 га висіяно насіння сосни звичайної, - із захопленням розповідають Софія Бичковська та Світлана Коц, - за потреби ми проводимо догляд за сіянцями: проріджуємо, просапуємо, поливаємо і підживлюємо. А у якості експерименту ми провели визначення відсотка сходження насіння сосни звичайної: у спеціальні контейнери висіяли насіння, поливали, спостерігали за сходами. Проведений експеримент показав, що відсоток сходження насіння становить 90 %.»
«У кварталі 19  площею 1,9 га  в 2017 році ми посадили однорічні сіянці сосни звичайної, - додає Дар'я Саламатіна. -  Два роки ми досліджуємо приріст  97 рослин. Середній приріст  у 2018 році становив - 17,475 см, у 2019 році  - 30,45. За результатами ми бачимо,  що в 2019 році приріст більший, ніж в 2018 -   це пов’язано з  більшою  кількістю опадів та нижчою температурою повітря.  Найінтенсивніше ж деревця росли в  травні  і на початку червня.»