Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Лісівники Житомирщини долучилися до встановлення національного рекорду

19.10.2020 (давність новини: 3 р.) Автор:  Пресслужба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

314 тисяч дерев - такий внесок лісівників Житомирщини у реалізацію загальнодержавного  проекту  «1 000 000 дерев за 24 години» в рамках Всеукраїнської акції «Озеленення України».
Попри дошкульний дощ майже 600 працівників державної лісової охорони на 50 ділянках загальною площею понад 50 гектарів висадили саджанці сосни, дуба, ялини, модрини, берези, клена – загалом 10 порід.
Усі саджанці  вирощено у лісових господарствах Житомирщини з насіння, зібраного лісівниками.
Через карантинні обмеження до акції з озеленення долучилося менше людей, аніж  могло бути. Проте садили в цей день дерева і  представники влади, і громадськості та засобів масової інформації, лише в кількох лісгоспах в  заходаж взяла участь учнівська та студентська молодь. 
«Це дуже важливо, щоб кожен бажаючий мав можливість долучитись до садіння дерев і таким чином зробити свій внесок у справу  озеленення України, - зазначає начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк. -  А разом і переконатися, що відтворення лісових насаджень – це важка праця лісівників. Бо посадити саджанець в землю – це лише маленька частинка великої справи. Тепер їх потрібно десятки років ростити, доглядати, охороняти – і це все ляже на плечі працівників лісогосподарських підприємств.»