Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Майже 400 тисяч різдвяних ялинок виростили лісівники Житомирщини

27.11.2020 (давність новини: 3 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

Саме таку кількість зелених красунь готові реалізувати цього року населенню держлісгоспи Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства. Плантації різдвяних ялин створені в лісогосподарствах області на площі майже 800 гектарів.
Однак, як показує досвід минулих років, продати в період різдвяних свят вдається значно менше.
Скільки ж реально хвойних деревець буде заготовлено – можна буде сказати лише по закінченню ялинкової кампанії.
«Насамперед хочу заспокоїти усіх, хто вже зараз «пророкує», що тисячі зрубаних ялинок будуть нереалізованими та викинутими на смітник – цього не станеться, - запевняє начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк. -  Адже в держлісгоспах заготовлятимуть деревця лише під покупця. Ніякого масового вирубування не буде! Вся заготівля проводитиметься лише на спеціальних плантаціях та в ході планового прорідження хвойних молодняків. Відтак жодної шкоди лісу та довкіллю заподіяно також не буде.»
В держлісгоспах управління вже готуються до відкриття пункти реалізації різдвяних красунь, проте придбати ялини можна уже зараз, звернувшись безпосередньо в лісгосп чи лісництво.
 Ціни на деревця в залежності від його висоти коливатимуться від 40 грн. до 300 гривень в залежності від висоти. Середня ж ціна залишиться ні рівні минулорічної – 73 грн. 
Інформацію про розміщення торгівельних майданчиків, відповідальних осіб держлісгоспів, номери телефонів для довідок тощо можна отримати і на офіційному веб-сайті Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства (http://zt-lis.gov.ua/).
Прес-служба Житомирського ОУЛМГ