Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

На Житомирщині лісопорушники завдали шкоди лісу на 150 тисяч гривень

21.10.2016 (давність новини: 7 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Місяць по тому 20 жовтня  лісова охорона цього ж лісгоспу знову   ж таки в Чуднівському лісництві виявила лісопорушення. Узгодивши свої дії з працівниками Чуднівського відділення поліції, лісівники та поліцейські прибули на місце події. Як і попереднього разу, зловмисники встигли зникнути з місця скоєння незаконної рубки,  залишивши  зрізаними 3 дерева дуба та 1 черешню. Загальна маса зрубаної  деревини складала 13,5 м3, шкода, заподіяна лісовому господарству, -  65 988. Почерк вчинення порушення збігався з попереднім випадком: заздалегідь позначені дерева найвищої якості зрізались на висоті близько 60 см від землі без підпилу.

Цього разу працівники поліції та лісової охорони прийняли рішення розширити  пошук «гарячими слідами». Перекривши прилягаючі траси та взявши лісові квартали та сусідні поля в оточення, поліцейські разом з лісівниками почали прочісувати території та перевіряти підозрілі транспортні засоби.

Першим був затриманий водій легкового автомобіля, що ймовірно мав забезпечувати шляхи відходу для злочинців. Він протягом кількох годин їздив прилягаючими дорогами, чим і привернув увагу правоохоронців. За ним велося спостереження. Після зупинення та огляду цього транспортного засобу було виявлено бензопилу, а телефон водія безперервно телефонував. Отримавши оперативну інформацію про ймовірне знаходження злочинців, працівники поліції та лісової охорони зосередили пошук в насадженнях полезахисних лісосмуг та невдовзі виявили ще трьох імовірних злочинців та затримали їх. Підозрювані встигли перевдягнутись та заховати пилку й інші речові докази.

Затримані виявились жителями Рівненської області та запевняли, що в полі вони просто збирали гриби, хоча ні грибів, ні інструментів їх збору у затриманих не було. Також, «грибники» заперечували, що знайомі із затриманим водієм, хоча реєстр телефонних дзвінків говорив про інше. Підозрюваних  доправлено до Чуднівського райвідділку поліції. Близько третьої години ночі в полі було знайдено та вилучено бензопилу, змінний одяг та інші речові докази, що імовірно належать затриманим. Слідчі дії в цій справі тривають.

Прес-служба Житомирського ОУЛМГ