Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

На Житомирщині лісова охорона контролює дотримання правил проведення полювань

10.08.2020 (давність новини: 4 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

Понад 10 тисяч мисливців звернулися напередодні відкриття сезону полювання до Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства за обміном контрольних карток.
Відтак можна припустити, що приблизно така кількість охочих до полювання вийшла цими вихідними в мисливські угіддя області.
Проте, якщо для когось відкриття полювання –  довгоочікуване свято, то для когось – і  важкі будні.
Так понад 20 рейдових груп, у складі яких державна  лісова охорона, працівники поліції та державної екологічної  інспекції  впродовж  вихідних проводили цілодобове патрулювання лісових масивів та прилеглих до них територій, аби упередити можливі порушення лісового та мисливського законодавства.
«На щастя,  грубих порушень вдалося уникнути, - підсумовує завідувач сектору мисливського господарства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Логвінчук, – проте були випадки порушень, пов’язаних з використанням зброї та відміток у контрольній картці. Загалом за вихідні лісовою охороною складено 7  протоколів про адміністративні порушення.»
З початку року  лісова охорона  склала 27 таких протоколів. На порушників накладено штрафів на загальну суму 8,7 тисяч гривень. Станом на сьогодні добровільно сплачено 6,5 тисяч гривень, вилучено 1 одиницю зброї.
Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства звертається до усіх мисливців області із застереженням бути максимально обачними та дисциплінованими, беззастережно дотримуватися правил полювання та правил пожежної безпеки у лісі, аби відпочинок не перетворився на біду.
Прес-служба Житомирського ОУЛМГ