Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

На Житомирщині засуджено організовану злочинну групу

14.09.2017 (давність новини: 7 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Оперативна інформація
яка незаконними порубками дерев завдала державі шкоди на 520 тис грн

Прокуратурою Житомирської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом скоєння організованою злочинною групою незаконної порубки дерев у Коростенському районі, унаслідок чого державним інтересам заподіяно шкоди на півмільйона гривень.   
Як повідомлялося раніше,  неодноразово судимий житель Коростеня, з метою здійснення незаконних порубок дерев, організував злочинну групу, до складу якої увійшли три місцеві жителі.  Організована група із жовтня 2016 року по квітень 2017 року протиправно вирубувала дерева у захисних лісонасадженнях виробничого підрозділу «Жмеринська дистанція захисних лісонасаджень» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця».
У ході судового слідства здобуто достатньо доказів щодо скоєння організованою групою незаконних порубок, унаслідок яких довкіллю та державним інтересам завдано шкоди на суму 522 тис грн.
Організатор та усі члени злочинної групи визнали вину у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 28, ст. 246 КК України (вчинення незаконних порубок лісу організованою групою).
Відтак, вироком Коростенського міськрайонного суду від 11.09.2017  із усіма обвинуваченими затверджені угоди про визнання ними винуватості та призначено покарання. Зокрема, організатора злочинної групи засуджено до позбавлення волі терміном на 3 роки 9 місяців, його поплічника позбавлено волі терміном на 3 роки і 7 місяців. Двом іншим  співучасникам призначено покарання у виді штрафу у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів громадян.
Також, судом задоволено цивільний позов прокуратури в інтересах держави в особі Коростенської міськради та Ушомирської сільради про відшкодування завданої шкоди на суму 507 тис грн, яку солідарно стягнуто із чотирьох членів злочинної групи. Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області