Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

НАЦІОНАЛЬНИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ: ПОЖЕЖІ У ПРИРОДНИХ ТА КУЛЬТУРНИХ ЛАНДШАФТАХ УКРАЇНИ

30.10.2017 (давність новини: 6 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

У Національному університеті біоресурсів і природокористування України, ННІ лісового і садово-паркового господарства відбувся Національний круглий стіл присвячений проблемам боротьби з природними пожежам, передусім на сільськогосподарських землях та у лісах.
Ініціатором та організатором круглого столу виступив Регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж за підтримки Центру глобального моніторингу пожеж (GFMC) та Ради Європи
У роботі круглого столу прийняли участь представники відповідних міністерств, ключових відомств, кризових, щодо даного питання підприємств, наукових установ, а також іноземні фахівці із Німеччини, Македонії, Молдови та Республіки Білорусь. Серед учасників круглого столу були представники Державного агентства лісових ресурсів України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної служби статистики України, Міністерства внутрішніх справ України, Українського НДІ цивільного захисту, OSCE та інших установ та організацій.
Метою Національного круглого столу було широке обговорення проблеми природних пожеж на території України їх причин та наслідків, а також можливі шляхи вирішення цієї проблеми.
Під час роботи круглого столу в робочих групах було обговорено ключові проблеми запобігання виникнення пожеж, забезпечення готовності протипожежних служб до гасіння природних пожеж, ведення офіційної статистики, виявлення, моніторингу та реагування на природні пожежі, а також їх наслідків.
За результатом Національного круглого столу було сформовано короткі узагальнення та рекомендації щодо розробки Національної політики управління природними пожежами в Україні, націлені на зниження проблеми природних пожеж.
Презентації можна переглянути за посиланням:
Сергій Зібцев – www.slideshare.net/REEFMC/ss-81281278
Олег Сторчоус – www.slideshare.net/REEFMC/ss-81281279
В. Мороз – www.slideshare.net/REEFMC/ss-81281274
Ігор Виговський (український досвід) – www.slideshare.net/REEFMC/ss-81281272
Ігор Виговський (турецький досвід) – www.slideshare.net/REEFMC/ss-81281267
Владимир Усеня (Республика Беларусь) – www.slideshare.net/REEFMC/ss-81281263
Johann Georg Goldammer 1 – www.slideshare.net/REEFMC/johann-georg-goldammer-1
Johann Georg Goldammer 2 – www.slideshare.net/REEFMC/johann-georg-goldammer-2