Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Обсяг незаконних рубань на Житомирщині в минулому році зменшився на 40%

28.01.2021 (давність новини: 3 р.) Автор:  Пресслужба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

Буквально по слідах довелося розшукувати лісопорушників державній лісовій охороні Білокоровицького лісгоспу.
Вранці 27 січня в Тепеницькому лісництві на виїзді з ботанічного заказника місцевого значення «Замисловицький» рейдова група підприємства помітила слід транспортного засобу.
Далі в лісовому кварталі рейдовики виявили самовільне рубання 7  дерев породи дуба. При огляді місця події, встановлено, що частково дерева розпиляні на сортименти довжиною 3 м, загальна маса незаконно зрубаної деревини складає майже 23 м³, розмір шкоди, заподіяної лісовому господарству становить – 70039 грн.
В ході  розслідування спільно з  працівниками поліції Олевського ВП було встановлено, що продукція вивозилась автомобілем  в с. Сущани на приватне підприємство з переробки деревини, яке перебуває в оренді громадянина  Є., жителя с.Борове Рокитнівського району, Рівненської області. 
Лісопродукція була перевантажена на інший автомобіль, який на цей час доправлений в Олевське ВП разом з лісопродукцією. 
Особи лісопорушників встановлюються. 
Варто зазначити, що лісова охорона державних лісогосподарських підприємств веде цілодобову охорону лісових масивів від лісопорушень. Завдяки вжитим посиленим заходам обсяг незаконних рубань за минулий рік в порівнянні з попереднім зменшився на 40%.
22 рейдові групи в минулому році в ході понад  4 тисяч рейдів виявили 221 випадок незаконних рубань в державному лісовому фонді. До правоохоронних органів передано 120 справ. За ними порушено 91 кримінальне провадження.
До судів передано 10 справ, розглянуто судами лише 5.
Крім того, на порушників законодавства лісова охорона склала 218 протоколів, левова частка з них – за незаконне рубання дерев. На порушників накладено майже 95 тисяч гривень штрафів.
Пресслужба Житомирського ОУЛМГ