Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Спільна боротьба всіх відомств та громадськості дає свої результати у боротьбі з незаконними рубками, - Христина Юшкевич

18.10.2016 (давність новини: 7 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 

Вона додала, що у порівнянні перших півріч 2015 та 2016 років був зріст незаконних вирубок на 36%, тоді як за 9 місяців цих років збільшення відбулося лише на 15%. «Тобто в динаміці є зменшення кількості незаконних рубок у країні», – додала т.в.о. Голови відомства.

За словами Христини Юшкевич, добрий результат за останні три місяці 2016 року став можливим завдяки спільній боротьбі всіх відомств і громадськості. Вона також зазначила, що відомство стало відкритішим: «Зараз інформація про лісові ділянки, де відбувається будь-яка вирубка дерев та лісорубні квитки оприлюднюються на сайтах облуправлінь та лісгоспів».

Окрім того, т.в.о. Голови Держлісагентства повідомила, що до правоохоронних органів передано майже 1400 справ, до відповідальності притягнуто понад 400 працівників лісової галузі, з них 56 – звільнені, щодо 50 осіб порушені кримінальні справи. «Попереду ще багато роботи, адже «чорні» лісоруби просто так не здадуться», – наголосила Христина Юшкевич.

Сторінка Христини Юшкевич у Facebook: www.facebook.com/kristina.yushkevych

Офіційний сайт Держлісагентства: dklg.kmu.gov.ua

Офіційна сторінка Держлісагентства у Facebook: www.facebook.com/forest2016