Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Тисячі лісівників звернулися до народних обранців

21.09.2018 (давність новини: 6 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

Лісівники області написали звернення до народних депутатів України, які представляюють Житомирщину у Верховній Раді. Зокрема, звернення розіслані у громадські приймальні Борислава Розенблата, Віктора Развадовського, Олександра Ревеги, Павла Дзюблика, Володимира Арешонкова та Володимира Литвина.
 
"Житомирщина – найбільша за площею лісів область в Україні. Лісами вкрито 35% території нашої малої батьківщини. 
За останні чотири роки ми невпинно говоримо про найбільшу проблему лісів – всихання хвойних насаджень, яка в силу законодавчих та правових обмежень  «дозволила» шкідникам фактично «вбити» понад 70 тисяч гектарів Поліського лісу." - йдеться у зверненні.
 
Лісівники впевнені, що "... у Верховній Раді продовжують «чинити» тиск на галузь, вводячи нові обмеження та «приховане» оподаткування. Мова йде про, так званий, «фермерський» Закон - «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання cтворення та діяльності сімейних фермерських господарств», який проголосувала Верховна Рада та підписав Президент, і де є поправка на подвійне оподаткування земель під лісом." 
 
Варто зазначити, що частина народних обранців від області проголосували цей Закон, очевидно, не врахувавши, які наслідки він несе лісогосподарським підприємствам регіону.
 
Лісівники звернулися із проханням  "...у разі прийняття Верховною Радою України будь-яких питань щодо ведення лісового господарства, проводити зустрічі та консультації з фахівцями лісогосподарських підприємств, представниками лісової науки стосовно можливих наслідкових дій від прийнятих законопроектів."
 
"Живі" підписи під зверненнями поставило майже 7 тисяч працівників галузі лісового господарства області.