Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Увага! В лісах Житомирщини - найвищий клас пожежної небезпеки

30.05.2018 (давність новини: 6 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

Лісівники звертаються  до громадян з проханням максимально обмежити відвідування лісу аж до настання більш сприятливих погодних умов та нагадують, що впродовж пожежонебезпечного періоду категорично забороняється розводити багаття в лісі, вїжджати на територію лісового фонду автотранспортом, палити, кидати в лісі непогашені сірники та недопалки, випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду та на територіях, що прилягають до нього.
Не зайвим буде нагадати, що за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачена відповідальність у вигляді штрафу.
«Відповідно до положень Закону України «Про пожежну безпеку», Правила пожежної безпеки в лісах України є обов’язковими для виконання всіма громадянами, які з будь-яких причин перебувають у лісі" – наголошує начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський.
Отож,  порушення вимог пожежної безпеки в лісах  тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
А знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі,  тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Іншими словами, за порушення правил пожежної безпеки в лісах мінімальний штраф на сьогодні становить 85 гривень, до внесення змін – 17 грн., а максимальний – 1020 (раніше -204) . Додамо, що окрім штрафу, порушнику доведеться сплатити ще й за шкоду, заподіяну лісу.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ