Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

В лісгоспах Житомирщини готуються до пожежонебезпечного періоду

14.02.2022 (давність новини: 2 р.) Автор:  Пресслужба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

В державних лісогосподарських підприємствах Житомирщини вже готуються до пожежонебезпечного періоду. Адже як тільки зійде сніг, відразу гостро постає небезпека виникнення лісових пожеж.
Суха рослинність на полях та вздовж доріг, котру, попри усі попередження та застереження, необачні і безвідповідальні громадяни все ж  не пропускають нагоди запалити, стає причиною справжнього лиха для лісу.
Відтак у лісгоспах проводять технічне обслуговування та перевірку готовності усієї необхідної для гасіння техніки.
В лісопожежних станціях та пунктах зосередження пожежного інвентарю тривають перевірки та за необхідності доукомплектація необхідними засобами пожежогасіння.
«В нинішньому році державні лісогосподарські підприємства продовжать розпочате в минулі роки технічне переоснащення, - розповідає начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк. -  Зокрема плануємо закупити близько 10 телевізійних систем спостереження та стільки ж пожежних щогл. Крім того, держлісгоспи придбаватимуть  квадрокоптери та пожежні автомобілі, а також іншу, пристосовану для гасіння пожеж, техніку.»
Найближчим часом в держлісгоспах проведуть навчання усіх без винятку підрозділів, котрі можуть бути задіяні на ліквідації вогню в лісах та відпрацюють алгоритм дій усіх відповідальних працівників у випадку позаштатної ситуації.
Пресслужба Житомирського ОУЛМГ