Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

В Олевському лісгоспі від лісопорушників постраждав заповідний ліс

29.07.2019 (давність новини: 5 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

Надзвичайна подія сталася в ніч на минулу суботу в держлісфонді державного підприємства «Олевське лісове господарстов». В заповідній місцині – лісовому заказнику «Тересини», де державою охороняються  мозаїчні суходольні лісові комплекси, що чергуються із значними лісоболотними масивами, та рідкісні червонокнижні види,  «чорні» лісоруби скоїли свою чорну справу.
Близько 21 години лісова охорона  Олевського лісництва,котра саме перебувала в рейді, неподалік автодороги Київ - Ковель почула звук бензопили.  Про це відразу було повідомлено керівництво лісгоспу.
Для затримання лісопорушників на вказане місце оперативно виїхала лісова охорона Олевського лісгоспу, Кам'янського і Олевського лісництв та працівники поліції.
Пори це , затримати зловмисників не вдалося, бо останні в ході переслідування залишили  причеп з незаконно добутою деревиною, а самі зникли.
Проте особи лісопорушників встановлено, ними виявилися мешканці с. Лопатичі Олевського району – гр. Б., П. та К.
Залишену деревину вилучено та доправлено до Олевського відділення поліції.
В лісовому масиві Олевського лісництва, в заказнику місцевого значення "Тересини" лісова охорона виявила і місце незаконної рубки. Там зловмисники  зрізали 12 дерев сосни загальною  масою 9 кубічних метрів. Шкода, заподіяна лісу, складає 42709 гривень. 
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМ