Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

В Житомирському лісгоспі лісопатологи обстежили 520 гектарів лісу

07.06.2019 (давність новини: 5 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини
В 5 лісництвах підприємства вже проведено обстеження лісових ділянок, котрі потребують проведення санітарно-оздоровчих заходів.

"Ми оглянули деревостани, котрі  в основному представлені різновіковими чистими та мішаними насадженнями з головною породою сосна звичайна, дуб звичайний, береза повисла, вільха чорна та ялина європейська, - зазначає головний лісопатолог ДСЛП «Вінницялісозахист» Олександр Болюх. - Аби не допустити масового розповсюдження стовбурових шкідників та  зберегти технічні якості деревини,  комісія рекомендувала провести рубки поліпшення санітарного стану лісів у якнайкоротші терміни."
 "Усі плани санітарно-оздоровчих заходів та і рубань головного користування обовязково погоджуються у сільських і селищних громадах, -  розяснює головний лісничий підприємства Сергій Дубницький. -  Відтак будь-хто має можливість ознайомитися з інформацією, на якій ділянці ведуться лісосічні роботи, і навіть де планується проводитися рубання."  
Перелік усіх заходів з поліпшення санітарного стану лісів, які заплановано до проведення в лісах лісгоспів, також можна знайти на сайтах підприємств та обласного управління лісового та мисливського господарсвта.
Відразу ж після проведення лісосічних робіт, фахівці лісового господарства розпочнуть підготування до заліснення вільних ділянок - враховуючи тип умов місцезростання, плануватимуть, які саме породи висаджуватимуть та які застосовуватимуть технології, аби перешкодити  розвитку патологічних процесів у лісових насадженнях.