Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Відбулось засідання Громадської ради при Держлісагентстві

10.02.2017 (давність новини: 7 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

«Необхідно разом з членами Громадської ради доопрацювати положення про реалізацію лісоматеріалів необроблених, щоб ми запропонували дієвий документ, який буде схвалений Урядом», - додала Христина Юшкевич.

Окрім того, члени Громадської ради наголосили на необхідність представлення інтересів громадських об’єднань лісового сектору при розгляді питання реформування лісового господарства. Також вони висловили наполегливе прохання збільшити кількість представників Громадської ради у складі робочої групи з питання реформування підходів до управління лісовими ресурсами.

«Нам необхідно делегувати представників деревообробної галузі та профспілки для участі у роботі групи з реформування лісового господарства, оскільки ринок деревини та прийняття положення про реалізацію – це базові питання галузі. Неможливо ухвалювати ефективні рішення, без урахування представників профільної галузі», - зазначив національний координатор програми FLEG, голова ГО «Незалежне експертне партнерство» та завідувач кафедри дендрології та лісової селекції НУБіП Юрій Марчук.

Також члени Громадської ради розглянули питання фінансування лісового господарства у південних та східних регіонах, заслухали інформацію представників Держлісагентства та Професійної спілка працівників лісового господарства України з цього питання.

Христина Юшкевич повідомила, що Держлісагентство подало узгоджені з профспілкою пропозиції щодо фінансування лісового господарства у південних та східних регіонах до Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Заступник Голови Громадської ради Павло Кравець доповів про можливі позабюджетні джерела фінансування галузі. У свою чергу, члени Громадської ради вирішили утворити ініціативну групу для створення благодійної організації з підтримки лісового господарства України.

За результатами дискусії учасники засідання наголосили на важливості ухвалення положення про реалізацію необробленої деревини у найближчий час, яке буде враховувати позицію деревообробників, лісівників, актуальні зміни на ринку деревини, законодавства та сучасних методів торгівлі.