Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Віктор Сахнюк: Наслідки пожеж ліквідовуватимемо разом

21.05.2020 (давність новини: 4 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

«Лише командна робота допоможе нам впоратися з цією бідою, -  з таких слів розпочав робочу зустріч з керівниками лісогосподарських підприємств  на Овруччині начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк, в ході якої обговорено питання ліквідації наслідків мастабних лісових пожеж. - Лісівники завжди трималися вкупі та  у важку хвилину підставляли плече одне одному. Тож і тепер лише разом ми зможемо вирішити усі породжені стихією проблеми.»
Завдання перед лісівниками Житомирщини стоять дійсно надскладні, пожежі пошкодили цілі лісництва в північних лісових господарствах, відтак прибирати пройдені вогнем ділянки та садити нові ліси візьмуться усі лісгоспи області.
Отож впродовж дня директори лісових господарств оглядали постраждалі ліси, оцінювали та планували масштаби необхідних робіт. 
«На розробку згарищ  та заліснення ділянок маємо мобілізувати усі сили, але передовсім варто їх ефективно розподілити.  До найменших деталей мусимо продумати питання організації роботи бригад – від проживання та харчування до забезпечення необхідним фронтом робіт. Не менше уваги потребуватиме і реалізація деревини. Що ж стосується вирощування садивного матеріалу та лісовідновлення – то це наш святий обовязок», - окреслив головні завдання очільник лісової галузі області.
Прес-служба Житомирського ОУЛМГ