Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Внутрішній ринок деревини потребує кардинальних змін – Андрій КУРІНСЬКИЙ

27.09.2017 (давність новини: 7 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

Сьогодні на базі Житомирського ОУЛМГ проходила виробнича нарада лісівників.

Начальник ЖОУЛМГ Андрій КУРІНСЬКИЙ збирав директорів державних лісогосподарських підприємств, щоб обговорити питання стану виконання аукціонних зобов’язань,  аналізу реалізації продукції переробки, а також питання стосовно площ всихання соснових насаджень.
Очільник обласного управління лісового і мисливського господарства зокрема зауважив, що внутрішній ринок деревини потребує кардинальних змін. Андрій КУРІНСЬКИЙ висловив сподівання, що переробники підтримають лісівників у питаннях боротьби з всиханням хвойних масивів та переорієнтації виробничих потужностей для переробки деревини, що втратила технічну якість. У результаті наради також напрацьовано бачення порядку забезпечення сировиною у наступному періоді.
Питання всихання хвойних лісів обговорюватимуть і на спеціальній комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, котра відбудеться у найближчу п’ятницю – 29 вересня. 
Як повідомлялося, масштабність всихання хвойних лісів на Житомирщині – катастрофічна, зафіксовано понад 40 тисяч гектарів площ загиблого лісу. Лісівники Житомирщини сподіваються, що з огляду на проблему, обласна адміністрація ініціюватиме введення надзвичайної ситуації в галузі.