Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Впродовж вихідних лісова охорона Житомирщини склала 30 протоколів на порушників полювання

22.11.2021 (давність новини: 2 р.) Автор:  Пресслужба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

В посиленому режимі працювала лісова охорона державних лісогосподарських підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства впродовж минулих вихідних.
Дві доби в області проводилися інтенсивні   перевірки в мисливських угіддях на предмет  дотримання мисливцями законодавства України про мисливство та полювання. Особливу увагу звернено на дотримання правил техніки безпеки при проведенні колективного та облавного полювання усіма користувачами мисливських угідь.
Як відомо, тиждень тому стався нещасний випадок із смертельним наслідком в ході полювання на території Черняхівської ОТГ. Відтак в обласному управлінні видано відповідний наказ, згідно з яким спеціалістам державних лісогосподарських підприємств управління доручено організувати перехресні перевірки та розяснювальну роботу серед мисливців, аби упередити виникнення подібних випадків надалі.
В складі 37  рейдових бригад 110 працівників державної лісової охорони обїхали 84 мисливських господарства та охопили перевіркою понад півтисячі осіб.
У їх ході на порушників складено 30 протоколів. Серед найпоширеніх порушень: полювання без відстрільної картки, без контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання, без документів на мисливських собак тощо.
Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства вкотре звертається до усіх мисливців із застереженням неухильно дотримуватися правил безпечного полювання, аби убезпечити себе від нещасних випадків та вберегти життя та здоров'я своїх колег.