Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

За досвідом – до Туреччини

01.07.2019 (давність новини: 5 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

Делегація українських лісівників, серед яких  головний  лісничий Овруцького лісгоспу Володимир Захарчук, протягом п’яти днів перебувала в Туречинні. Метою навчального візиту було вивчення комплексної системи протипожежного захисту лісів та реагування на загоряння в екосистемах.
Майже всі лісові масиви Туречинни перебувають в державній формі власності і відповідно фінансуються з бюджету країни.  Міністерство лісового господарства Туреччини має три основні стратегії боротьби з лісовими пожежами, такі як запобігання, гасіння та реабілітація. Для підготовки спеціалістів з боротьби із лісовими пожежами в Анталії було створено Міжнародний лісогосподарський навчальний центр (UOEMM), метою якого є проведення тренінгів для персоналу з питань гасіння лісових пожеж та  впровадження новітніх  технологій у сфері протипожежного захисту лісів на національному та міжнародному рівнях. Такого роду семінари проводяться з колегами з різних країн.
«Варто зазначити, що турецькі колеги мають високий рівень організації робіт з протипожежного захисту лісів, - ділиться Володимир Захарчук, -  до того ж тамтешній клімат  відрізняється високими температурними показниками та вітряною погодою.  Однак  турецькі лісівники мають найсучаснішу техніку та найновіше оснащення, а роботи в цьому напрямку ведуться згідно з останніми світовими розробками та надбаннями, тому  у них є чому повчитися.»