Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Житомирщина визначилася з лісорубом року

30.07.2018 (давність новини: 6 р.) Загальні новини

За звання «Лісоруб року» наприкінці минулого тижня на Житомирщині змагалися 19 професіоналів та 1 юніор із всіх лісогосподарських підприємств обласного управління лісового та мисливського господарства. 
Цього року змагання проходили на території Кленівського лісництва Городницького лісгоспу. Там господарі підготували конкурсні майданчики, на яких вальники змогли продемонструвати свою професійну майстерність. 
Змагалися конкурсанти в шести видах: звалювання дерев, відокремлення сучків, точне розкряжування та розкряжування стовбура комбінованим різом, монтаж нового ланцюга. А ще визначали найерудованішого лісоруба року.
Як завжди, найважче учасникам давалося звалювання дерева. Адже тут необхідно мати не лише знання, вміння та навички, а демонструвати ювелірну точність та віртуозну майстерність.
Змагання, тривали майже впродовж усього дня. Як зазначила суддівська колегія, рівень підготовки учасників високий, саме тому до останнього лишалося інтригою, хто ж зрештою посяде призові місця. Адже явного фаворита за кількістю набраних балів було важко визначити, бо розрив між конкурсантами постійно коливався в кілька балів.
 
Зовсім небагато балів втратив на тому ж таки звалюванні дерева минулорічний переможець -  вальних із Зарічанського лісгоспу Олександр Костюшко. Проте цього було достатньо, щоб не ввійти у трійку призерів.
«Запорукою перемоги вважаю досвід, та сьогодні мені трішки не вистачило везіння,» - ділиться враженнями пан Олександр і не надто засмучується, бо його підтримує дружина Марта, яка завжди з чоловіком на подібних конкурсах. Вона запевняє, що все одно для неї Олександр -  найкращий, з перемогою чи без перемоги.
Юніор Олександр Лозко навпаки показав результати, яких не очікував і сам. Мабуть, знову ж таки тому, що поряд була жіноча підтримка в особі коханої дівчини Карини, а вона вміє і додати сил та впевненості, і розвіяти хвилювання та тривогу…
І лише після того, як на екрані з’явилися останні результати з конкурсу звалювання дерев, зрештою розподілилися і місця. Замкнув переможну трійку представник  Новоград-Волинського лісгоспу — Іван Скидан, друге місце команді Баранівського лісгоспу приніс Олександр Куцан. А лідирував на змаганнях, з відривом лише в 25 балів, фаворит багатьох конкурсів, який неодноразово  представляв нашу область на Республіканських змаганнях — Юрій Брожко (ДП «Лугинське ЛГ»).
Найерудованішим лісорубом виявися лісівник із Радомишля — Андрій Мельниченко. 
Наступного року прийматиме учасників конкурсу в себе Коростишівський лісгосп.