Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Андрій Заблоцький: Проведення обліку мисливських тварин має бути відкритим для громадськості

20.02.2020 (давність новини: 4 р.) Автор:  Прес-служба ЖОУЛМГ
Загальні новини

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький звернувся листом до обласних управлінь, лісомисливських господарств та користувачів мисливських угідь щодо забезпечення відкритості проведення обліку мисливських тварин.
«З метою розвитку мисливського господарства Державне агентство лісових ресурсів просить забезпечити належне ведення моніторингу мисливських тварин та рекомендує користувачам мисливських угідь, під час проведення обліку мисливських тварин, залучати представників державної лісової охорони, Держпродспоживслужби, обласної державної адміністрації, Держекоінспекції, громадськості та засобів масової інформації», - йдеться у листі.
Окрім того, як зазначено в листі Держлісагентства, необхідно розробити та затвердити графіки проведення обліків диких тварин із зазначенням термінів проведення та залучених представників, а також довести цю інформацію до громадськості шляхом розміщення у ЗМІ, на сайтах обласних управлінь лісового та мисливського господарств, державних лісогосподарських та лісомисливських підприємств, на сайтах користувачів мисливських угідь.
«Користувачі мисливських угідь, під час проведення обліку, мають залучати не лише представників держорганів, а й громадськість та ЗМІ. Все має бути відкрито і прозоро, щоб не було сумнівів у правильності підрахунків мисливських тварин», - написав Голова Держлісагентства на своїй сторінці у Facebook.