Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Лісівники Бердичівщини долучились до акції

19.09.2021 (давність новини: 3 р.) Автор:  Прес-служба ДП "Бердичівський лісгосп"
Загальні новини

             18 вересня 2021 року  напередодні професійного свята                                         ДП "Бердичівський лісгосп" долучився до Міжнародної акції Всесвітній день прибирання «World Cleanup Dey» та Міжнародний день чистих берегів присвяченій чистому довкіллю. Люди із задоволенням прийняли участь, бо всі знали, що виконують благородну справу адже повітря, сонце, небо, земля — це багатство кожної людини. І дуже важливо все це зберегти.

            Раніше люди схилялися перед природою, вшановували її. Зараз людина хоче від неї взяти якнайбільше, забуваючи, що вона — гість на землі. То ж берегти природу — це одне із важливих завдань людства. Звичка до безжальної експлуатації природи , бездумне і жадібне використання її ресурсів можуть призвести до всеосяжної катастрофи , яка безповоротно поглине все краще , що є на землі , залишаючи жорстокій і настільки недалекоглядній людині лише убогість безплідної пустелі . Лісова охорона та інші працівники лісової галузі в міру своїх повноважень та обов'язків проявляють турботу про довкілля , відкрито борючись з тими , хто зазіхає на його невинну чистоту.

           Так вже працівниками лісової охорони складено 5 адміністративних протоколів за ст 73 засмічення лісу. Однак це зовсім не означає , що роль кожної людини у справі захисту природи зневажливо мала . Навпаки , чистота рідного краю – це , в першу чергу , досягнення кожного його жителя. І розводячи багаття або розкидаючи сміття, не варто очікувати , що наслідки даного шкоди будуть усунені якими чудовими силами або загальними зусиллями великих організацій .

           Не варто нарікати на загазоване повітря і забруднені зелені рекреації , намагаючись при цьому самоусунутися від цих проблем. Адже охорона природи – це справа всіх і кожного окремо , і бажаний порядок слід , перш за все , починати з самого себе . І тоді материнська доброта природи знову укладе людину в свої щедрі обійми , від душі обдаровуючи її всіма своїми благами . І до цього дня ми зможемо дійти лише загальними зусиллями , чесною працею і чистими думками.

          Головне правило чисто не там де прибирають, а де не смітять.

 

Начало формы