Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

В ДП "Бердичівський лісгосп" провели практичні заняття з юними лісівниками.

13.10.2021 (давність новини: 2 р.) Автор:  Прес-служба ДП "Бердичівський лісгосп"
Загальні новини

У державному підприємстві «Бердичівське лісове господарство» на території Миропільського лісництва проведено виїзний 2 – денний семінар – навчання на тему: «Збір насіння та вирощування з нього якісного посадкового матеріалу».  За участю шкільного лісництва та представників державної лісової охорони підприємства, першого дня юні дослідники  власноруч збирали жолуді Дуба звичайного на території діючої постійної лісонасіневої ділянки, обираючи кращі жолуді. В процесі роботи учні зізнаються, що робота не з легких і потребує великої уваги, адже, чим більше якісного насіння буде зібрано, то більше якісного посадкового матеріалу ми отримаємо в майбутньому.

Підростаючих фахівців лісового господарства ознайомили із програмою Президента України «Зелена країна», в рамках якої для збільшення вкритої лісом площі по всій території країни щорічно будуть висаджуватись мільйони дерев.

Наступного дня, в рамках акції «Створюємо ліси разом» учні шкільного лісництва озброївшись «мечами Колесова» та посадковим матеріалом, спільно із державною лісовою охороною Миропільського лісництва прийняли активну участь у створенні молодого лісу, за яким в подальшому будуть доглядати, щоб виростити «гарний, здоровий ліс для нащадків».

Підсумки проведеного семінару:

-         спільними зусиллями вдалося зібрати 118 кг жолудів, але після відсортування насіння, придатного для подальшого висіву в лісовому розсаднику,  лишилось 112 кг жолудів, що складає 95% від зібраного урожаю насіння жолудя Дуба.

-         створено 0,5 га лісових культур де висаджено 2,4 тис. шт. сіянців породи Сосна.

За лісівничими нормативами результат «Відмінно»