Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Лісгоспи Житомирщини за півроку перерахували в місцеві бюджети 113 мільйонів гривень

01.08.2019 (давність новини: 5 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

Через складну ситуацію на ринку деревини, падіння попиту на останню та зниження цін, державні лісогосподарські підприємства області в цьому році помітно зменшили обсяги реалізації продукції.  Відтак зменшилися і обсяги заготівлі лісу. Результатом цього стало зниження рівня середньої заробітної плати та скорочення чисельності працівників.
Проте завдяки вмілому менеджменту жодне підприємство не допустило заборгованості із виплати заробітної плати та сплати податків.
Загалом  підвідомчі підприємства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства до бюджетів різних рівнів за січень-червень цього року сплатили майже 400 мільйонів гривень податків, зборів та інших платежів.
До зведеного бюджету надійшло більше 320 мільйонів гривень,  Державний бюджет з цієї суми отримав майже 207 мільйонів гривень.  
Значну частку в податках складає рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів – це 99,5 мільйона гривень. З них 17,6 млн. грн. були спрямовані до спеціального фонду Держбюджету для фінансування держлісгоспів Південно-східного регіону. 
За 6 місяців цього року лісівники сплатили 80 мільйонів гривень єдиного соціального внеску та 5,8 мільйона гривень  військового збору. Податок на  землі  становить 4,1 млн. грн.
Державні лісогосподарські підприємства області забезпечують роботою 6651 особу. Їх середня заробітна плата складає 8883 гривні.
Витрати на ведення лісового господарства у І півріччі 2019 року склали 332 млн. грн., з них 329 млн. грн. - власні кошти лісгоспів. Бюджетне фінансування надавалось лише Поліському природному заповіднику у сумі 3,3 млн. грн.
Наталія Горай, прес-служба ЖОУЛМГ