Філія "Бердичівське лісове господарство"
Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України"

Майже півстоліття на службі у лісу

10.01.2020 (давність новини: 4 р.) Автор:  Прес-служба Житомирського ОУЛМГ
Загальні новини

Днями на заслужений відпочинок лісівники Житомирського лісгоспу провели начальника базового лісорозсадника Марію Георгіївну Ткачук, трудовий шлях якої налічує більше 45 років.
 У народі кажуть: «Обери професію до душі – і тобі не доведеться ходити на роботу, бо ти будеш цим жити». Усе своє свідоме життя Марія Георгіївна присвятила лісу, який став для неї сенсом її життя.  Випускниця Львівського лісотехнічного інституту розпочала свій трудовий лісівничий шлях у 1976 році майстром лісових культур Пилипівського лісництва і пропрацювала шість років. Далі лісова стежина у 1982 році завела у Станишівське лісництво – спочатку на посаду майстра лісу, потім підняла на щабель вище до помічника лісничого та лісничого. З 2010 року впродовж десяти років Марія Геогріївна обіймала посаду начальника базового лісорозсадника.
 І скрізь, де б не трудилася, яку посаду не обіймала, Марія Георгіївна завжди виявляла сумлінність та самовідданість у праці, організаторські здібності, акуратність й ретельність в роботі. Свої знання і практичний досвід вона передала своїм молодим колегам, а також синові, який обрав собі лісову професію та йде трудовим шляхом своєї мами – лісівника.
 За роки самовідданої праці в лісовий галузі наша колега пізнала та освоїла усітонкощі лісової справи, тож не дивно, що скарбничка лісових нагород заповнена – почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України», «Лісничий II класу», нагрудний знак «За бездоганну службу в державній лісовій охороні – 20 років», нагрудний знак «За бездоганну службу в державній лісовій охороні – 30 років», а також почесні грамоти Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства та лісгоспу.
 З почуттям смутку, проте з гордістю, що  багато хто із колег за роки співпраці з Марією Георгіївною мав змогу перейняти її досвід і завдяки їй полюбити ліс, як у свій час вона прикипіла своєю душею до нього. Вона полюбила свій життєвий вибір ставши лісівником і з гордістю зараз розказує онукам про свої перші кроки та перемоги на трудовій зеленій ниві.
 Шановна Марія Георгіївна, в першу чергу хочемо сказати Вам  спасибі, за Вашу багаторічну сумлінну працю! Довгих років життя, міцного здоров’я Вам і Вашим близьким. Усіляких земних гараздів, радості та Божого благословення.  Пам’ятайте, що Ви завжди залишаєтесь частиною трудового колективу та наставницею молодим працівникам. Щирі слова подяки пролунали для нашої колеги від директора підприємства, голови профспілкової організації та всього колективу лісгоспу.
Ірина Шевчук, ДП «Житомирський лісгосп»